CHA DA SAUDE Borututu (150 g)

Korzeń drzewa borututu ( Cochlospermum angolense ) stanowi uzupełnienie diety w naturalnie występujące chinony, katechiny, fenole i bioflawonoidy.

Szczegóły produktu

Najlepiej spożyć przed31.10.2026
Stawka podatku VAT8%
ProducentKenay
Kod EAN produktu5907688752007
Masa netto150 g
PaczkomatRozmiar "B"
Kraj / miejsce produkcji preparatuPolska

W XX wieku zagorzałym propagatorem oraz entuzjastą Borututu został Portugalczyk – Julio de Sousa Lopes. Spędził on niemalże całe życie w Afryce, podpatrując przyrodę, poznając życie tamtejszych plemion. Swoim przyjaznym zachowaniem, pomocą niesioną dzięki swoim zdolnościom bioenergoterapeutycznym zdobył ich zaufanie i przychylność. Zaintrygował go napar z korzenia drzewa Borututu pity m.in. przed rytualnymi obrzędami w celu uniknięcia trujących efektów środków halucynogennych. Zaobserwował także stosowanie naparu w przypadku wielu innych niedomagań.

Całą swą pasję poświęcił zgłębianiu zalet drzewa Borututu i jego cudownego korzenia ofiarowanego ludziom przez afrykańską naturę. Doszedł do wniosku, iż dzisiejsza medycyna w doskonały sposób może zostać wspomożona przez stosowanie naparu z korzenia Borututu. Zajął się więc pozyskiwaniem korzenia Borututu, korzystając jedynie z najbujniejszych obszarów występowania tego gatunku, co zapewnia pierwszorzędną jakość surowca bogatego w składniki aktywne. Warty podkreślenia jest fakt, że pozyskuje się jedynie odpowiednią część korzeni z wyselekcjonowanych roślin, tym samym pozwalając roślinom na dalszy ich rozwój.

Ogromną wagę przykłada się także do suszenia korzeni w naturalnych warunkach, a także do ich przechowywania. Do sprzedaży kierowany jest susz po poddaniu go odpowiednim testom, tak by jego stosowanie było bezpieczne i przyniosło jak najwięcej korzyści.

SKŁADNIKI:

korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolensis).

Porcja dzienna: 5 g

Opakowanie zawiera: 150 g

Porcja dzienna zawiera

Ilość

Korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolensis)

5 g

SPOSÓB UŻYCIA:

1 szklanka 2 x dziennie (rano 1 godzinę przed śniadaniem i wieczorem tuż przed snem). Przygotowanie naparu: 2,5 g (1 łyżka stołowa) wysuszonych korzeni Borututu zalać szklanką wrzącej wody, parzyć przez ok. 45 min.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.