YANGO Probiotyk mikrokapsułkowany (500 ml)

4 szczepy bakterii probiotycznych z L-glutaminą i witaminą C.

Szczegóły produktu

Najlepiej spożyć przed31.03.2025
ProducentYango
Kod EAN produktu5904194061975
Sugerowana cena sprzedaży detalicznej (w złotych brutto)99
Stawka podatku VAT8%
FormaKapsułki
Pojemność500 ml
Rodzaj opakowaniaPlastik
Ilość w opakowaniu zbiorczym16 sztuk
Rekomendowane spożycie/użycie dzienne dla dorosłychdo 15 ml / dzień
Produkt dla wegan i wegetarian?Nie
Produkt wolny od GMO?Tak
Produkt wolny od laktozy?Tak
Produkt wolny od glutenu?Tak
Produkt koszerny?Nie
Produkt wolny od soi?Tak
Sposób przechowywaniaPo otwarciu w lodówce
Kraj / miejsce produkcji preparatuPolska

SKŁADNIKI:
woda wielokrotnie filtrowana, Bifidobacerium lactis, Lactobacillus acidophillus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus salivarius, kwas L-askorbinowy (witamina C), naturalny aromat owocowy, naturalny barwnik (kurkuma), emulgator (guma ksantanowa), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benozesan sodu), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

Składniki

W porcji dziennej (15ml):

Witamina C (kwas L-askorbinowy)

Szczepy probiotyczne:
   Bifidobacerium lactis
   Lactobacillus acidophillus
   Lactobacillus plantarum
   Lactobacillus salivarius
 

L-glutamina

80 mg (100 % RWS)

10 mld CFU





50 mg

*RWS: Referencyjna wartość spożycia

SPOSÓB UŻYCIA:
Przyjmować rano po posiłku. Wstrząsnąć przed użyciem, odmierzyć porcję, rozcieńczyć w 15 ml wody i wypić.

UWAGA:
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom poniżej 3 r.ż. Kobiety w ciąży oraz karmiące powinny skonsultować suplementację z lekarzem. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie stosować u osób mających predyspozycję do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujących na kamicę nerkową. Produkt nieodpowiedni do bezpośredniego spożycia.